AJUNTAMENT ARBECA Administracions públiques Arbeca Lleida

Obligació de la recollida dels excrements dels animals de companyia de la via pública

La creixent sensibilitat social pel respecte, la protecció i la defensa dels éssers vius en general, i dels animals més propers a les persones en particular, ha suscitat una intensa activitat normativa a Catalunya. 

Tanmateix, en ocasions, la manca de responsabilitat d'alguns propietaris d'animals ha provocat problemes de convivència amb els seus veïns.

Des de 2016 la vila d’Arbeca disposa d’una ordenança municipal sobre tinença d'animals, amb la mateixa es pretén regular les mesures que garanteixin una relació saludable dels animals amb les persones en l'aspecte higiènic sanitari, i també una eficaç protecció dels animals, adequant el seu contingut a la vigent normativa en matèria de protecció dels animals a Catalunya. 

L’Ordenança va dirigida a fomentar la tinença responsable dels animals, i entre d’altres comporta obligacions pels propietaris o persona posseïdora com la recollida dels excrements de la via pública, adoptar les mesures necessàries per impedir que la tranquil·litat i seguretat del veïnat sigui alterada pel comportament dels seus animals. 

En l’obligació dels propietaris de la recollida dels excrements dels seus animals domèstics, específicament pels gossos,  l’Ajuntament d’Arbeca vol ajudar a facilitar aquesta recollida amb la recent compra i instal·lació de papereres especifiques a cinc punts del nucli urbà:

  • Tarradellas al costa del Parc del Cementiri Vell
  • Carrer Germanes Dominiques amb Avda.Montserrat,
  • Passatge de la Plaça de la Serp,
  • Castell ( al final de les escales d’accés)
  • Plaça de Lluís Companys

També podeu dipositar aquestes deposicions a les papereres de rebuig de la via pública i al cubell específic tots els dies de recollida de residus domiciliaris porta a porta.

Si voleu més informació sobre la tinença d’animals de companyia no dubteu a sol·licitar la a l’Oficina d’Atenció Ciutadana i també us podeu descarregar de la web municipal l’ordenança que la regula.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració per ajudar a mantenir nets els carrers i espais públics d’Arbeca.

13/09/2022