AJUNTAMENT ARBECA Administracions públiques Arbeca Lleida

8ª Descoberta del terme, Caminada al teu aire a la Mina del Comellar

Ruta molt assequible, tant per quilometratge com per dificultat tècnica.
Es tracta d'un circuit de 8,5 quilòmetres que discorre per pista sense cap mena de dificultat tècnica.
Es recomana fer-la de bon matí atès que la calor, a Arbeca, està gairebé assegurada durant el mes d'agost i no es pas una ruta ombrívola.

Sortida des de la Plaça Lluís Companys d'Arbeca en direcció a Belianes. Al cap d'uns 200 metres, girem a la dreta cap al "Carrer Pla de Rufians". A través d'un camí que s'enfila cap al carener, accedirem al "camí del Pla de Rufians". Discorrerem per dit camí poc més d'un quilòmetre i al primer encreuament de camins, girarem a la dreta. Travessarem un petit "fondo" (per un camí que va quedar molt malmès arran del DANA de l'octubre de 2019 però que l'Ajuntament de la Vila va refer) i accedirem a una llarga recta que discorre pel "Pla de les Forques". Arribarà un moment en el qual s'arribarà a una intersecció; girem a la dreta altre cop i davallem cap al fondo de la "Coma de Maldà". Un cop al "fondo", agafem un camí a la dreta "Camí del Comellar" que ens durà directament a Arbeca.
Abans d'arribar al poble, però, trobareu degudament senyalitzat l'accés al pou de "La mina del Comellar", que precisament aquest dia 22 d'agost, de les 9.00 fins a les 11.00h, restarà obert per tal que tots els caminadors i totes les caminadores puguin observar-lo.
La ruta acaba al punt d'inici, la Plaça Lluís Companys.

ENLLAÇ WIKILOC A LA CAMINADA





FONTS BIBLIOGRÀFIQUES: Josep Maria Sans Gené, Antoni Pau Sans i Emili Junyent Sánchez, Arbeca. Història i record, 30 anys després, Ajuntament d'Arbeca, Arbeca 2014

ORGANITZA LA REGIDORIA D'ESPORTS DE L'AJUNTAMENT D'ARBECA

19/08/2021