AJUNTAMENT ARBECA Administracions públiques Arbeca Lleida

El projecte Un passeig per les Garrigues és un recorregut per alguns dels llocs més representatius de la comarca, amb 11 punts i aportacions creats per alumnes de 1r d’ESO (12 i 13 anys) de l'IES Josep Vallverdú, que han treballat en la investigació d’aquests elements patrimonials al llarg d’aquest curs.
"Creiem que compartir el territori és compartir la cultura, i que el coneixement d’una cultura és bàsic per a la integració d’una persona en la comunitat en què es forma i es desenvolupa."
Els elements del patrimoni d’Arbeca que s’han investigat han estat Els Vilars i el Castell. En una primera fase, dos grups d’alumnes van fer la seva investigació i van crear diferents continguts sobre els Vilars i sobre el Castell d’Arbeca. Entre altres, van crear infografies i vídeos en anglès, una obra de teatre en castellà, un reportatge en català, un póster i una pàgina web.

Després, van mostrar a tot l’alumnat de 1r d’ESO els resultats de la seva investigació. En una segona fase, l’alumnat va georeferenciar Els Vilars i el Castell d’Arbeca a la plataforma Mobile History Maps de mSchools. És a dir, van crear un punt en el mapa per mostrar on es troben aquests elements patrimonials i hi van afegir diferents continguts creats en el marc del projecte: descripcions, vídeos i àudios en català, castellà i anglès; fotos originals i enllaços a pàgines web. Aquest projecte ha estat seleccionat com un dels sis finalistes als Students Awards, la final del concurs de mSchools que se celebrarà el 9 de juny a l’Hospitalet de Llobregat "Allà defensarem el nostre treball, el qual competeix amb cinc altres projectes realitzats per alumnat de 1r a 4t d’ESO (12-16 anys).
Els nois i les noies han utilitzat diferents dispositius mòbils (telèfons, chromebooks i tauletes), però aprendre a utilitzar-los correctament no ha estat l’únic objectiu del projecte, ja que com hem explicat, hem volgut anar més enllà.

En definitiva, els dispositius mòbils i les humanitats es donen la mà en aquest treball que pretén unir les noves tecnologies amb la idiosincràsia de la nostra comarca.

Així ens ho expliquen aquest grup de 5 joves:

JÚLIA PEDROL - CASTELLDANS
JÚLIA CIURANA - L'ALBI
ESTHER GASOL - CASTELLDANS
ANNA CAPDEVILA - ARBECA
CLARA PERERA - ARBECA

Enhorabona noies!!!

07/06/2018