AJUNTAMENT ARBECA Administracions públiques Arbeca Lleida
Arbeca, 
Bressol de l'oliva arbequina
AJUNTAMENT ARBECA Administracions públiques Arbeca Lleida
Arbeca, 
Bressol de l'oliva arbequina
AJUNTAMENT ARBECA Administracions públiques Arbeca Lleida
Arbeca, 
Bressol de l'oliva arbequina

Manifest de l'U d'Octubre

Avui fa 5 anys, vam viure una de les jornades històriques més rellevants del nostre país en les darreres dècades. Vam tenir a tocar el nostre principal objectiu polític. Amb determinació, amb organització, amb fermesa, amb moltes complicitats i amb unitat. Vam aparcar les nostres diferències ideològiques per abraçar, agafats de la mà, l’objectiu: la República Catalana.

Després de 5 anys d’aquelles històriques dates, amb una forta repressió, ens hem fet més forts per enfocar novament l’objectiu i reconduir l’estratègia amb un equip que ha de ser més ampli, més transversal i més unit que mai. Cap escletxa ni cap diferència ha de ser prou important per distreure’ns de la feina que tenim per fer, i que és molta, i que volem tirar endavant amb consens, amb molta confiança i amb generositat per totes les parts.

Perquè les diferències, lluny de debilitar-nos, ens fan més forts i polivalents. I aquesta és la nostra gran virtut. Havent arribar fins aquí, ara estem obligats a anar-hi alhora, tots plegats. El moviment independentista català és divers i té moltes ànimes, però per avançar cap a la República Catalana, tots i cadascun de nosaltres som imprescindibles. En aquest procés no hi sobra ningú sinó tot el contrari: n’hem de convèncer molts més perquè la victòria sigui inqüestionable.

Avui, més que mai, hem de mirar enrere amb orgull de saber que, quan ens mobilitzem com a poble, som imparables. Aquesta força sorgida de l’1 d’octubre del 2017 és la nostra guia, el nostre estendard que ens alerta del que som capaços de fer i de fins on podem arribar. Volem mantenir ben viva la flama d’aquesta revolta democràtica on tots i totes vam ser els protagonistes.

Volem posar de relleu, avui, el paper del món municipal en aquell 1 d’octubre de 2017. Des de cada poble, ciutat o vila continuem organitzats en xarxa per esdevenir, altre cop, peça clau quan sigui el moment. I per la rellevància dels ajuntaments ara fa 5 anys, cal reflexionar sobre la importància que tenen les properes eleccions municipals del maig del 2023. Perquè si ara tenim 778 ajuntaments amb majoria independentista, en volem ser molts més, ens en calen molts més, per materialitzar la República Catalana. I ens calen també les ciutats grans, els punts estratègics del nostre país. Vet aquí la importància de cada decisió en forma de vot a les eleccions municipals que tenim a tocar.

Com a societat civil organitzada, som conscients de la força que tenim. En la materialització del referèndum vam veure com el nostre poble pot aconseguir grans gestes. Ens vam adonar de rellevància de la mobilització i de la capacitat de posar totes les mans a disposició d’un gran projecte de país.

Avui, 5 anys després, hem de marcar un punt d’inflexió per continuar avançant des del consens i amb determinació. L’estratègia, l’hem de decidir entre tots i totes escoltant diferents veus i sensibilitats. Però tampoc podem demorar-ho sota cap excusa perquè volem ser lliures com a país, ben aviat.

 

Visca Catalunya Lliure i Visca la República Catalana.

 

1 d’octubre de 2022

 

En Ple Ordinari Municipal de l'Ajuntament d'Arbeca celebrat ahir 29 de setembre es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups municipals la moció del MANIFEST DE L’ACORD SOCIAL PER L’AMNISTIA I L’AUTODETERMINACIÓ

fotografia de @markitos_sileto

30/09/2022