AJUNTAMENT ARBECA Administracions públiques Arbeca Lleida
Arbeca, 
Bressol de l'oliva arbequina
AJUNTAMENT ARBECA Administracions públiques Arbeca Lleida
Arbeca, 
Bressol de l'oliva arbequina
AJUNTAMENT ARBECA Administracions públiques Arbeca Lleida
Arbeca, 
Bressol de l'oliva arbequina

Inauguració Via Verda d'Arbeca a Vilars

Aquest diumenge Arbeca inaugura el tram de la via verda d’Arbeca a la Fortalesa de Vilars per la banqueta del Canal d’Urgell, acte on hi ha prevista la presència de l’Alcalde de Lleida Miquel Pueyo i el President dels Canals d’Urgell Amadeo Ros.

Amb el propòsit de recuperar la banqueta arbrada del Canal d’Urgell al pas pel terme d’Arbeca, l’Ajuntament inaugura aquest diumenge el tram de la via verda, que uneix la vila amb la Fortalesa de Vilars seguint el recorregut del Canal d’Urgell.

El tram que s’ha recuperat comença a l’antiga casilla situada al davant  l’Avda del Canal  i arriba a la casilla de Vilars. Per a fer-ho possible l’Ajuntament d’Arbeca hi ha destinat fons propis per a dur a terme la seva plantació i manteniment, en tres hiverns en jornades de participació ciutadana s’han plantat 354 arbres, dels quals 95 son roures, 131 freixes de fulla petita i 128 lledoners.

Una part rellevant d’aquest tram de via verda és la recuperació de les passarel·les que antigament hi havia al davant de les dues casilles, recuperació que ha estat possible gràcies a la cessió en precari que ha efectuat l’Ajuntament de Lleida d’una passarel·la mòbil de vianants del parc de la  canalització del riu Segre que estava en desús i s’ha aprofitat per a fer les noves passarel·les que uniran els marges del canal d’Urgell.

Destacar que aquesta via verda ha estat possible gràcies a la col·laboració i suport dels Canals d’Urgell que a la darrera plantada ha aportat 80 lledoners.

L’alcalde de la localitat, Sergi Pelegrí manifesta que la intenció és recuperar un espai verd per a poder passejar, fer rutes i unir-ho amb espais importants de patrimoni, paisatge i natura. Aquesta via és la culminació de la part final del Pla Director Vilars 2000, que va ser encarregat per la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya al Grup d’Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida,  associant la Fortalesa de Vilars a la recuperació de la Banqueta com a zona verda passeig i esbarjo i element de connexió entre la Fortalesa i el poble d’Arbeca i de gestió de la qualitat paisatgística de l’entorn.

En un futur pròxim, es voluntat política de l’actual equip de govern de l’Ajuntament d’Arbeca d’ampliar aquest tram a tot el recorregut del Canal d’Urgell pel terme d’Arbeca.

 

Programa i horaris:

10:00 Ajuntament d’Arbeca.

Recepció a l’Alcalde de Lleida  Miquel Pueyo i París i al President del Canals d’Urgell Amadeu Ros i Farré a càrrec dels membres del consistori municipal encapçalats per l’Alcalde d’Arbeca Sergi Pelegrí i Perera.

Signatura al llibre d’honor de l’Ajuntament d’Arbeca

10:15 Visita a la casilla situada a l’Avda del Canal i trasllat amb vehicles a la casilla de Vilars

10:30 Casilla de Vilars, Parlaments a càrrec de l’alcalde d’Arbeca, el president dels Canals d’Urgell i l’alcalde de Lleida

11:00 Fortalesa de Vilars. Visita guiada a la Fortalesa

11:45 Fortalesa de Vilars. Petit refrigeri per a cloure l’acte.

Hi esteu tots convidats.

10/06/2022