AJUNTAMENT ARBECA Administracions públiques Arbeca Lleida
Arbeca, 
Bressol de l'oliva arbequina
AJUNTAMENT ARBECA Administracions públiques Arbeca Lleida
Arbeca, 
Bressol de l'oliva arbequina
AJUNTAMENT ARBECA Administracions públiques Arbeca Lleida
Arbeca, 
Bressol de l'oliva arbequina

El projecte Un passeig per les Garrigues és un recorregut per alguns dels llocs més representatius de la comarca, amb 11 punts i aportacions creats per alumnes de 1r d’ESO (12 i 13 anys) de l'IES Josep Vallverdú, que han treballat en la investigació d’aquests elements patrimonials al llarg d’aquest curs.
"Creiem que compartir el territori és compartir la cultura, i que el coneixement d’una cultura és bàsic per a la integració d’una persona en la comunitat en què es forma i es desenvolupa."
Els elements del patrimoni d’Arbeca que s’han investigat han estat Els Vilars i el Castell. En una primera fase, dos grups d’alumnes van fer la seva investigació i van crear diferents continguts sobre els Vilars i sobre el Castell d’Arbeca. Entre altres, van crear infografies i vídeos en anglès, una obra de teatre en castellà, un reportatge en català, un póster i una pàgina web.

Després, van mostrar a tot l’alumnat de 1r d’ESO els resultats de la seva investigació. En una segona fase, l’alumnat va georeferenciar Els Vilars i el Castell d’Arbeca a la plataforma Mobile History Maps de mSchools. És a dir, van crear un punt en el mapa per mostrar on es troben aquests elements patrimonials i hi van afegir diferents continguts creats en el marc del projecte: descripcions, vídeos i àudios en català, castellà i anglès; fotos originals i enllaços a pàgines web. Aquest projecte ha estat seleccionat com un dels sis finalistes als Students Awards, la final del concurs de mSchools que se celebrarà el 9 de juny a l’Hospitalet de Llobregat "Allà defensarem el nostre treball, el qual competeix amb cinc altres projectes realitzats per alumnat de 1r a 4t d’ESO (12-16 anys).
Els nois i les noies han utilitzat diferents dispositius mòbils (telèfons, chromebooks i tauletes), però aprendre a utilitzar-los correctament no ha estat l’únic objectiu del projecte, ja que com hem explicat, hem volgut anar més enllà.

En definitiva, els dispositius mòbils i les humanitats es donen la mà en aquest treball que pretén unir les noves tecnologies amb la idiosincràsia de la nostra comarca.

Així ens ho expliquen aquest grup de 5 joves:

JÚLIA PEDROL - CASTELLDANS
JÚLIA CIURANA - L'ALBI
ESTHER GASOL - CASTELLDANS
ANNA CAPDEVILA - ARBECA
CLARA PERERA - ARBECA

Enhorabona noies!!!

07/06/2018