AJUNTAMENT ARBECA Administracions públiques Arbeca Lleida
Arbeca, 
Bressol de l'oliva arbequina
AJUNTAMENT ARBECA Administracions públiques Arbeca Lleida
Arbeca, 
Bressol de l'oliva arbequina
AJUNTAMENT ARBECA Administracions públiques Arbeca Lleida
Arbeca, 
Bressol de l'oliva arbequina

Les matemàtiques també són divertides L’institut Gili i Gaya i la Seu Vella acullen la final catalana del Fem Matemàtiques

Hi participen 71 alumnes de tot Catalunya, setze de la província, i tres dels quals aniran a l’olimpíada estatal. ARBECA i l’escola ALBIRKA hi van tenir la seva representació amb Marc Sans Navés, que va quedar el primer classificat a sisè de Primària.

L’institut Gili i Gaya va acollir aquesta final catalana del Fem Matemàtiques, l’última fase d’una competició que s’ha fet a tot Catalunya i que va congregar els millors estudiants d’aquest camp de sisè de Primària, primer i segon d’ESO. Aquesta fase final, organitzada per l’Associació d’Ensenyants de Matemàtiques de Lleida (Lleimat), la Federació d’Entitats per a l’Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya (Feemcat) i el mateix Gili i Gaya, no busca la competició, sinó educació i diversió. “L’objectiu d’aquesta competició és divertir-nos i aprendre practicant matemàtiques, això és el primordial”.

Més d’11.000 alumnes van participar en les fases eliminatòries d’aquesta competició, però ahir només quedaven 71 elegits, 16 dels quals de la província de Lleida. “Aquí tenim l’elit, els millors estudiants de matemàtiques de Catalunya i els tres millors de sisè de Primària i segon de l’ESO aniran a les olimpíades estatals de Melilla i València respectivament representant Catalunya.

Tenim representació lleidatana amb alumnes de Balaguer, Almacelles, Tàrrega o Lleida”, va apuntar Folguera. La jornada matemàtica es va dividir en diverses parts. Primer, els alumnes van fer una prova escrita. “Aquesta és la més important per decidir qui passa a l’olimpíada estatal”, va determinar Folguera .Les matemàtiques també són divertides, i per això es van realitzar proves per equips , sempre amb les matemàtiques com a fil conductor.

Amb la Seu Vella de fons i les matemàtiques com a protagonistes va concloure la fase final de la competició. Un esdeveniment que va demostrar una vegada més que les matemàtiques són i poden ser divertides a més de didàctiques.

07/05/2018