AJUNTAMENT ARBECA Administracions públiques Arbeca Lleida

Pregó 27 de juny de 2022

27/06/2022

ES FA SABER

Que amb l'arribada de la calor i el bon temps augmenta la proliferació de vegetació a tots els solars i terrenys que hi ha a la zona urbana i urbanitzable del nostre poble.

Aquesta vegetació comporta, d'una part l'augment d'insectes molestos així com rosegadors, i per l'altra un cop seca, el perill d'incendi, incrementat aquest pel costum mediterrani de l'ús dels petards, moltes vegades utilitzats per infants sense la preceptiva vigilància de les seus pares o tutors.

La legislació actual i en concret l'establert al article 197 del Decret Legislatiu 1/2010 de 3 d’agost, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei d'urbanisme de Catalunya, determina que els propietaris dels terrenys i edificacions hauran de mantenir-los en les degudes condicions mediambientals d'higiene, salubritat i han de complir els deures d'ús, conservació i rehabilitació, establertes en la llei, l'incompliment d'aquesta obligació habilita a l'administració per l'execució subsidiària a càrrec de la persona obligada així com la imposició de multes coercitives.

Per tot això S'ORDENA als propietaris dels referits solars i terrenys, que procedeixin de forma immediata a la neteja d'aquests, de forma que quedin i es mantinguin en les degudes condicions d'higiene i salubritat.

______________________________________________________________

L'Ajuntament informa que aquesta nit es recull la fracció resta.

Cal treure els cubells al davant de la porta de casa a partir de les 20:00 fins a les 22:00 hores i l’endemà, entrar-los a casa abans de les 10 del matí.

Gràcies per la vostra col·laboració!

 

______________________________________________________________

L'Ajuntament informa que aquest dimarts i dimecres torna el Servei de Deixalleria mòbil a Arbeca. Estarà ubicada a l'encreuament d'Avinguda Montserrat i Carrer del Pou. L'horari serà de 8h a 12h del matí i de 18h a 20h de la tarda.


Aquest servei consisteix en la recollida controlada de residus domiciliaris reciclables que no poden ser recollits amb el servei de recollida d’envasos lleugers, paper i cartró, vidre, orgànica i fracció resta. 

Quins residus s’hi recullen?

S’hi podrán dur varietat de residus resumits en aquestes pàgines, de la mida que ens serien fàcilment transportables al nostre

vehicle particular. Com per exemple electrodomèstics fins la mida d’un microones.

No s’hi acceptaran voluminosos com matalassos, sofàs, somiers, neveres, rentadores, vidres grans o mobles, que ja que

aquests continuaran sent recollits pel servei de recollida de voluminosos mensual del municipi (més informació i dies de

recollida al teu ajuntament).

________________________________________________________

La biblioteca l’Atlàntida informa que avui comença l’horari d’estiu: Dilluns, dimecres i divendres de 9 a 10 del matí i dimarts i dijous de 17h a 19h a la bibliopiscina. Gràcies

També us convidem demà a les 18h a les piscines municipals al Contacontes en motiu del dia de l’orgull LGBTIQ. Activitat per a infants de totes les edats. A càrrec de Genera Feminismes.

___________________________________________________

CaixaBank comunica que l’oficina romandrà tancada del dia 27 de Juny al 8 de Juliol ambdós inclosos per vacances. Els dies 29 de Juny i 6 de Juliol l’oficina restarà oberta. L’Oficina disponible més propera és:

Les Borges Blanques.

___________________________________________________

S'ha perdut una gosseta de color negre, blanc i marró, de mida petita. És un cadell "boterut". Si el trobeu, truqueu al 636 98 38 47.