AJUNTAMENT ARBECA Administracions públiques Arbeca Lleida

Pregó 17 de juny de 2022

17/06/2022

L’Ajuntament informa que el dissabte dia 18 de juny està prevista l’obertura de les piscines municipals.

Entrada gratuïta fins a l’obertura del bar (voltants de Sant Joan). Després s’haurà d’obtenir els abonaments corresponents. 

També informar als vilatans que Arbeca forma part del conveni del forfait comarcal amb la resta de municipis de les Garrigues. Aquest és vàlid a partir del 1 de juliol.

 

__________________________________________________________

Com cada any, la Comissió de Festes organitza la revetlla per rebre la flama, sopar popular, petit castell de focs i ball de nit.

El sopar consistirà en entrepans a escollir entre llonganissa, formatge o pernil salat, també inclourà aigua, vi i cafè.
Podeu passar a apuntar-vos pel sopar del 15 al 21 de juny dins l'horari d'atenció ciutadana de l'Ajuntament i el 21 en horari de Biblioteca.
Recordem que per facilitar el repartiment del sopar, és obligatori inscriure tota la colla a la vegada.

 

_______________________________________________________

ES FA SABER

Que amb l'arribada de la calor i el bon temps augmenta la proliferació de vegetació a tots els solars i terrenys que hi ha a la zona urbana i urbanitzable del nostre poble.

Aquesta vegetació comporta, d'una part l'augment d'insectes molestos així com rosegadors, i per l'altra un cop seca, el perill d'incendi, incrementat aquest pel costum mediterrani de l'ús dels petards, moltes vegades utilitzats per infants sense la preceptiva vigilància de les seus pares o tutors.

La legislació actual i en concret l'establert al article 197 del Decret Legislatiu 1/2010 de 3 d’agost, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei d'urbanisme de Catalunya, determina que els propietaris dels terrenys i edificacions hauran de mantenir-los en les degudes condicions mediambientals d'higiene, salubritat i han de complir els deures d'ús, conservació i rehabilitació, establertes en la llei, l'incompliment d'aquesta obligació habilita a l'administració per l'execució subsidiària a càrrec de la persona obligada així com la imposició de multes coercitives.

Per tot això S'ORDENA als propietaris dels referits solars i terrenys, que procedeixin de forma immediata a la neteja d'aquests, de forma que quedin i es mantinguin en les degudes condicions d'higiene i salubritat.

______________________________________________________________

L'Ajuntament informa que, seguint el calendari del porta a porta, avui i demà NO hi haurà servei de recollida.

________________________________________

La Biblioteca Atlàntida informa que aquesta tarda romandrà tancada. Disculpeu les molèsties.

____________________________________________

Activitats pel proper cap de setmana:

Dissabte,a les 22h a l'Abadia, nit de Teatre amb l'obra "Divorciades, evangèliques i vegetarianes", del Grup de Teatre Fila Zero. Entrada general 6€, 5€ reduïda i 3€ per a menys de 30 anys.

 

La biblioteca l’Atlàntida us convida aquest diumenge dia 19 al Vermut literari amb Marta Alòs. L’autora lleidatana presentarà la seva última novel·la “Sense data” i podreu gaudir d’una petita degustació de vermut. L’acte serà a les 12h a la Sala República.

 

I el diumenge a les 19h Cinema del Cicle Gaudí amb la pel·lícula "El ventre del mar". Entrades: general 4,5€ i reduïda 3€.

 

Totes les entrades estan disponibles al web arbeca.koobin.cat.

_________________________________________

El grup de colònies convoca a tots els pares i mares dels nens i nenes que van de colònies a Mas de Ramió a una reunió informativa que tindrà lloc aquest divendres dia 17 a les 10h del vespre a la sala Màrius Torres. Cal portar el díptic informatiu.

_________________________________________

El Celler dels Portals comunica que diumenge la botiga estarà oberta, però no hi haurà servei de pollastres a l'ast.

_________________________________________

 

Bo i sa de Les Borges Blanques. Àpats casolans per emportar. Us convida a la xerrada que tindrà lloc el dissabte 18 de juny  a les 19h al Casal de la gent Gran.

 

Temes a tractar: 

Xerrada informativa, precs i preguntes, tast de productes de la nostra cuina, venda de menús "2 plats" pa i postre per 7'50€, sorteig d'un pernil entre tots els qui consumeixin menú.

__________________________________________

El proper diumenge 19 de juny a Les Borges Blanques celebrem el DIA UNIVERSAL DE LA SARDANA, amb una ballada a la Placeta del Terrrall a les 19'30h amb la CoBla Lo Castell.