AJUNTAMENT ARBECA Administracions públiques Arbeca Lleida

Pregó 15 de juny de 2022

15/06/2022

L’Ajuntament informa que el dissabte dia 18 de juny està prevista l’obertura de les piscines municipals.

Entrada gratuïta fins a l’obertura del bar (voltants de Sant Joan). Després s’haurà d’obtenir els abonaments corresponents. 

També informar als vilatans que Arbeca forma part del conveni del forfait comarcal amb la resta de municipis de les Garrigues. Aquest és vàlid a partir del 1 de juliol.

 

__________________________________________________________

ES FA SABER

Que amb l'arribada de la calor i el bon temps augmenta la proliferació de vegetació a tots els solars i terrenys que hi ha a la zona urbana i urbanitzable del nostre poble.

Aquesta vegetació comporta, d'una part l'augment d'insectes molestos així com rosegadors, i per l'altra un cop seca, el perill d'incendi, incrementat aquest pel costum mediterrani de l'ús dels petards, moltes vegades utilitzats per infants sense la preceptiva vigilància de les seus pares o tutors.

La legislació actual i en concret l'establert al article 197 del Decret Legislatiu 1/2010 de 3 d’agost, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei d'urbanisme de Catalunya, determina que els propietaris dels terrenys i edificacions hauran de mantenir-los en les degudes condicions mediambientals d'higiene, salubritat i han de complir els deures d'ús, conservació i rehabilitació, establertes en la llei, l'incompliment d'aquesta obligació habilita a l'administració per l'execució subsidiària a càrrec de la persona obligada així com la imposició de multes coercitives.

Per tot això S'ORDENA als propietaris dels referits solars i terrenys, que procedeixin de forma immediata a la neteja d'aquests, de forma que quedin i es mantinguin en les degudes condicions d'higiene i salubritat.

____________________________________________________________

L'ajuntament informa que degut a l'onada de calor prevista per aquesta setmana, es recomana beure aigua en abundància, protegir-se del sol en cas de sortir de casa i passejar el gos o fer esport en les hores amb menys sol.______________________________________________________________

L'Ajuntament informa que, seguint el calendari del porta a porta, avui no hi haurà servei.

________________________________________

Activitats pel proper cap de setmana:

Dissabte,a les 22h a l'Abadia, nit de Teatre amb l'obra "Divorciades, evangèliques i vegetarianes", del Grup de Teatre Fila Zero. Entrada general 6€, 5€ reduïda i 3€ per a menys de 30 anys.

 

La biblioteca l’Atlàntida us convida aquest diumenge dia 19 al Vermut literari amb Marta Alòs. L’autora lleidatana presentarà la seva última novel·la “Sense data” i podreu gaudir d’una petita degustació de vermut. L’acte serà a les 12h a la Sala República.

 

I el diumenge a les 19h Cinema del Cicle Gaudí amb la pel·lícula "El ventre del mar". Entrades: general 4,5€ i reduïda 3€.

 

Totes les entrades estan disponibles al web arbeca.koobin.cat o demà de 12h a 13h a les Oficines de l'Ajuntament o de 17h a 19h a la Bibllioteca Atlàntida.

_________________________________________

El grup de colònies convoca a tots els pares i mares dels nens i nenes que van de colònies a Mas de Ramió a una reunió informativa que tindrà lloc aquest divendres dia 17 a les 10h del vespre a la sala Màrius Torres. Cal portar el díptic informatiu.

_________________________________________

Bo i sa de Les Borges Blanques. Àpats casolans per emportar. Us convida a la xerrada que tindrà lloc el dissabte 18 de juny  a les 19h al Casal de la gent Gran.

 

Temes a tractar: 

Xerrada informativa, precs i preguntes, tast de productes de la nostra cuina, venda de menús "2 plats" pa i postre per 7'50€, sorteig d'un pernil entre tots els qui consumeixin menú.

__________________________________________

El proper diumenge 19 de juny a Les Borges Blanques celebrem el DIA UNIVERSAL DE LA SARDANA, amb una ballada a la Placeta del Terrrall a les 19'30h amb la CoBla Lo Castell.