AJUNTAMENT ARBECA Administracions públiques Arbeca Lleida

Pregó 13 de juny de 2022

13/06/2022

ES FA SABER

Que amb l'arribada de la calor i el bon temps augmenta la proliferació de vegetació a tots els solars i terrenys que hi ha a la zona urbana i urbanitzable del nostre poble.

Aquesta vegetació comporta, d'una part l'augment d'insectes molestos així com rosegadors, i per l'altra un cop seca, el perill d'incendi, incrementat aquest pel costum mediterrani de l'ús dels petards, moltes vegades utilitzats per infants sense la preceptiva vigilància de les seus pares o tutors.

La legislació actual i en concret l'establert al article 197 del Decret Legislatiu 1/2010 de 3 d’agost, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei d'urbanisme de Catalunya, determina que els propietaris dels terrenys i edificacions hauran de mantenir-los en les degudes condicions mediambientals d'higiene, salubritat i han de complir els deures d'ús, conservació i rehabilitació, establertes en la llei, l'incompliment d'aquesta obligació habilita a l'administració per l'execució subsidiària a càrrec de la persona obligada així com la imposició de multes coercitives.

Per tot això S'ORDENA als propietaris dels referits solars i terrenys, que procedeixin de forma immediata a la neteja d'aquests, de forma que quedin i es mantinguin en les degudes condicions d'higiene i salubritat.

____________________________________________________________

L'ajuntament informa que degut a l'onada de calor prevista per aquesta setmana, es recomana beure aigua en abundància, protegir-se del sol en cas de sortir de casa i passejar el gos o fer esport en les hores amb menys sol.



______________________________________________________________

L'Ajuntament informa que aquesta nit es recull la fracció resta.

Cal treure els cubells al davant de la porta de casa a partir de les 20:00 fins a les 22:00 hores i l’endemà, entrar-los a casa abans de les 10 del matí.

Gràcies per la vostra col·laboració!

 

________________________________________

Activitats pel proper cap de setmana:

Dissabte,a les 22h a l'Abadia, nit de Teatre amb l'obra "Divorciades, evangèliques i vegetarianes", del Grup de Teatre Fila Zero. Entrada general 6€, 5€ reduïda i 3€ per a menys de 30 anys.

 

La biblioteca l’Atlàntida us convida aquest diumenge dia 19 al Vermut literari amb Marta Alòs. L’autora lleidatana presentarà la seva última novel·la “Sense data” i podreu gaudir d’una petita degustació de vermut. L’acte serà a les 12h a la Sala República.

 

I el diumenge a les 19h Cinema del Cicle Gaudí amb la pel·lícula "El ventre del mar". Entrades: general 4,5€ i reduïda 3€.

 

Totes les entrades estan disponibles al web arbeca.koobin.cat o divendres de 17h a 19h a la Bibllioteca Atlàntida.

_________________________________________

S'ofereix dona resident a Arbeca per fer feines de neteja i cura d'avis i infants de dilluns a divendres. Les persones interessades truqueu al telèfon 624 46 49 94. Gràcies.

_________________________________________

Bo i sa de Les Borges Blanques. Àpats casolans per emportar. Us convida a la xerrada que tindrà lloc el dissabte 18 de juny  a les 19h al Casal de la gent Gran.

 

Temes a tractar: 

Xerrada informativa, precs i preguntes, tast de productes de la nostra cuina, venda de menús "2 plats" pa i postre per 7'50€, sorteig d'un pernil entre tots els qui consumeixin menú.