Ajuntament d'Arbeca
10 de juliol de 2020
max: 34°C
min: 18°C


Festes i tradicions mida del text -a +a

Aplec Sardanista

La sardana té una cita important a la nostra vila a finals del mes de juliol, un dissabte prop del dia de Sant Jaume. L'Agrupació Sardanista Arbeca Nostra organitza un aplec al qual hi assisteixen més de 900 persones disposades a ballar sardanes des de mitja tarda fins passades les dues de la matinada.

Entremig hi ha un sopar popular i una estona de balls de saló interpretats per una de les dues cobles contractades. El lloc on es cel.lebra és a la Plaça del Toll, els quals ofereixen un marc a l'aire lliure idoni per a gaudir al màxim del ball de la sardana, aconseguint-se un ambient animadíssim afavorit per la fresqueta de la marinada nocturna que tant s'agraeix al bell mig de l'estiu.

És un aplec que, tot i essent relativament jove, va cridant cada vegada més gent de les rodalies i de comarques llunyanes. Tant és així que hom l'ha comparat amb el gran aplec de Les Roquetes, de Barcelona ciutat, però a nivell rural.

Aquesta festa sardanista, la qual és pot cel.lebrar gràcies a l'ampli suport popular i de diverses entitats, gaudeix de bona salut com ho demostra el fet que s'hagi estrenat en el darrer aplec (1996) el galop "L'arbequina" del mestre Josep Prenafeta i Gavaldà.
A.S.A.N.Ajuntament d'Arbeca - 973 160 008 - Plaça Generalitat, 3 - Codi Postal 25140
Contacte - Mapa web - Nota legal - Crèdits