AJUNTAMENT ARBECA Administracions públiques Arbeca Lleida
Serveis d'interès local
Inici   /   Serveis

Els inicis de l’actual biblioteca es remunten a l’any 1959 fundada com a biblioteca parroquial per Mn. Miquel Perramon. Al llarg dels anys moltes persones van continuar amb aquesta tasca, els primers Ramon Perera, Josep Mª Queralt Marimon i Antoni Pau Sans instal·len la biblioteca a la botiga de teixits de Rosa Cots “Cal Safraner”, on després s'hi va instal·lar la merceria Valero del C/ 11 de setembre.

El fons de la biblioteca en un principi era la donació dels veïns i més tard les entitats van afegir donatius per incrementar aquests fons, el servei era gratuït i obert a tot el poble.

La biblioteca es traspassa tres anys després a un nou local cedit per la família Jovellar-Mullerat actualment és la vivenda de la família Elies-Sànchez.

La segona meitat de la dècada dels 60 es trasllada la nova casa rectoral, afegint-hi mobiliari i noves dotacions.

L’any 1982 l’Ajuntament valorant el servei públic de la institució decideix que l'entitat passi a ser de titularitat municipal.

En aquests 45 anys diverses persones han estat al servei de la biblioteca: Montserrat Culleré Satorra, Antoni Moyà Verdés, Joan Quintana, Ramon Elies Capdevila, Simón Sans Moyà, Josep Pau Balcells, Jaume Aubach Pernau i en l’actualitat Mª Dolors Balagué.

L’any 1991 l’Ajuntament firmà un conveni amb la Xarxa de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, i la biblioteca passà a les dependències de l’actual Ajuntament, amb nous horaris i un fons que actualment consta de 12.500 volums.

Informació general

1r pis de la Casa de la Vila
Adreça: Pl. Generalitat, 3 25140 ARBECA (Lleida)
Tel.: 973 16 00 08
Fax: 973 16 04 59

E-mail: biblioteca@arbeca.ddl.net
Auxiliar de Biblioteca: Mª Dolors Balagué Sans


Serveis

  • Préstec de llibres, publicacions periòdiques, cd de música, videojocs i cursos d’idiomes.
  • Sala de lectura (secció infantil i adults).
  • Servei de TELECENTRE amb 4 ordinadors multimedia que permeten: Connexió a internet Consulta de CD’roms Wifi gratuït.


Horaris

De dilluns a divendres de 17 a 20h.
Juliol tancat per vacances