AJUNTAMENT ARBECA Administracions públiques Arbeca Lleida
Serveis d'interès local
Inici   /   Serveis

Història

Els inicis de l’actual biblioteca es remunten a l’any 1959 fundada com a biblioteca parroquial per Mn. Miquel Perramon. Al llarg dels anys moltes persones van continuar amb aquesta tasca, els primers Ramon Perera, Josep Mª Queralt Marimon i Antoni Pau Sans instal·len la biblioteca a la botiga de teixits de Rosa Cots “Cal Safraner”, on després s'hi va instal·lar la merceria Valero del C/ 11 de setembre.Els inicis de l’actual biblioteca es remunten a l’any 1959 fundada com a biblioteca parroquial per Mn. Miquel Perramon.

Al llarg dels anys moltes persones van continuar amb aquesta tasca, els primers Ramon Perera, Josep Mª Queralt Marimon i Antoni Pau Sans instal·len la biblioteca a la botiga de teixits de Rosa Cots “Cal Safraner”, on després s'hi va instal·lar la merceria Valero del C/ 11 de setembre.El fons de la biblioteca en un principi era la donació dels veïns i més tard les entitats van afegir donatius per incrementar aquests fons, el servei era gratuït i obert a tot el poble.

La biblioteca es traspassa tres anys després a un nou local cedit per la família Jovellar-Mullerat actualment és la vivenda de la família Elies-Sànchez.

La segona meitat de la dècada dels 60 es trasllada la nova casa rectoral, afegint-hi mobiliari i noves dotacions.

L’any 1982 l’Ajuntament valorant el servei públic de la institució decideix que l'entitat passi a ser de titularitat municipal i l’any 1991 es firmà un conveni amb la Xarxa de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya ubicant la biblioteca a les dependències de l’actual Ajuntament.
Informació general

1r pis de la Casa de la Vila
Adreça: Pl. Generalitat, 3 25140 ARBECA (Lleida)
Tel.: 973 16 00 08
E-mail: biblioteca@arbeca.cat
WEB: Biblioteca Arbeca
Instagram: Instagram Biblioteca Atlàntida

Serveis

- Préstec de llibres, publicacions periòdiques i cursos d’idiomes.
- Sala de lectura (secció infantil i adults).
- Informació i assessorament bibliogràfic
- Servei de copisteria
- Servei de ordinadors:
 Connexió a internet
 Paquet Office
 Consulta de CD-R
 Wifi gratuït

Horari

De dilluns a divendres de 17h a 20h.