AJUNTAMENT ARBECA Administracions públiques Arbeca Lleida

La Biblioteca Pública de Lleida va acollir ahir la presentació de la nova guia Ilergets, una obra per conèixer qui eren i on vivien els ibers de Ponent, que forma part de la col·lecció Històries Ibèriques, impulsada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) per difondre els 23 jaciments de la Ruta dels Ibers.

El volum dedicat als ilergets, obra de la periodista de SEGRE Anna Sàez, ofereix un ampli recorregut divulgatiu per la fortalesa dels Vilars d’Arbeca, el Molí de l’Espígol de Tornabous i els Estinclells de Verdú, a més d’un retrat de tot el territori que envolta aquests tres enclavaments amb informació del seu patrimoni cultural i museístic.

El director del MAC, Josep Manuel Rueda, va acompanyar l’autora en la presentació de la guia, en un acte també amb el delegat de Cultura, Josep Borrell; els arqueòlegs Emili Junyent (els Vilars) i Jordi Principal (el Molí de l’Espígol); i la directora de la Biblioteca, Antònia Capdevila.
La guia posa de manifest que només s’han excavat fins ara els límits orientals de la tribu ilerget, que va incloure una gran àrea el centre de la qual podria haver-se ubicat al Baix Segre.

08/06/2018