Ajuntament d'Arbeca
2 de desembre de 2020
max: 12°C
min: 0°C


El municipi mida del text -a +a

La vila d'Arbeca es troba situada al voltant d'un turó (357 m. d'altitud) a la comarca de les Garrigues, segons la divisió de la Generalitat del 1936, al límit amb la comarca de l'Urgell, amb una població de 2.162 habitants.

La principal activitat de la vila és la ramaderia i l'agricultura, a part dels pinsos, tallers mecànics, tèxtils i la construcció.

El seu terme municipal, limita al nord amb el de Miralcamp, (antigament el de Bellfort i Borgetes de Salena) i Vilanova de Bellpuig; a l'est, amb el de Belianes, Maldà i Omellons; al sud, amb Omellons i la Floresta (antigament Castellots); i a l'oest, amb Puiggròs i Les Borges Blanques.

Està drenat pels barrancs o "fondos". En l'argot popular s'anomenen: l'Aixaragall, Borgetes, Comes de Maldà, Trull, l'Espareguerra.

L'extensió es 13.455 jornals de terra dels emprats a la zona de Lleida (58.64 Km. 2) dels quals 9.509 són terres de secà i 3.947 de regadiu.

La seva situació es troba entre 41° 28' 44'' i el 40° 35' 20'' de latitud i 4° 34' 25'' i 4° 40' 30'' de longitud segons el mapa 389 de l'Institut Geogràfic i Catastral.

Produeix essencialment: blat, ordi, blat de moro (panís), farratges, fruiters, ametllers, vinya i olivers que fan un oli d'excel.lent qualitat.

La propietat és molt repartida, el 82% de les terres són menades per llurs propietaris, el 14% de parcers i el 1,6% per arrendataris.

Les vies de comunicació són: la carretera de Flix a Bellpuig; la de Tàrrega a Arbeca i Floresta.
A més hi ha una nombrosa xarxa de de camins veïnals que enllacen amb les diferents partides.
Les estacions de ferrocarril més properes són la de Les Borges Blanques a 6 Km. i la de la Floresta a 4 Km.

En el camp de l'administració civil forma part del partit judicial de Les Borges Blanques, i en l'eclesiàstic pertany a l'arquebisbat de Tarragona, situat al límit del bisbat de Solsona i Lleida.

Els mercats més propers són el de Mollerussa i el de Les Borges Blanques.Ajuntament d'Arbeca - 973 160 008 - Plaça Generalitat, 3 - Codi Postal 25140
Contacte - Mapa web - Nota legal - Crèdits