AJUNTAMENT ARBECA Administracions públiques Arbeca Lleida
Arbeca, 
Bressol de l'oliva arbequina
AJUNTAMENT ARBECA Administracions públiques Arbeca Lleida
Arbeca, 
Bressol de l'oliva arbequina
AJUNTAMENT ARBECA Administracions públiques Arbeca Lleida
Arbeca, 
Bressol de l'oliva arbequina

Del 19 al 21 d'abril, Passatge de la Samfaina

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ha posat en marxa un nou projecte museístic de caràcter itinerant anomenat MNACTEC BUS


El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ha posat en marxa un nou projecte museístic de caràcter itinerant anomenat MNACTEC BUS.

Es tracta d'un espai interactiu i tecnològic que convida el públic a viatjar al passat, el present i el futur de la nostra societat, per a endinsar-se d'una forma innovadora en temes com els avanços tecnològics, la transició energètica, la cultura, el transport o el patrimoni industrial.

El projecte itinerant MNACTEC BUS. Innovació, tecnologia i societat està dotat de l'equipament tecnològic i els recursos necessaris perquè les persones que el visitin visquin una experiència fascinant i memorable.

L’objectiu del projecte és impulsar una nova forma de difondre el coneixement científic i tecnològic a les noves generacions amb formats innovadors, experiències participatives i amb perspectiva de sostenibilitat mediambiental i un marcat caràcter social. Així mateix, es pretén apropar el MNACTEC al públic geogràficament distant, prioritzant les poblacions del medi rural de Catalunya.

La proposta s’adreça al públic general i és gratuïta. S'ofereixen visites guiades gratuïtes per a grups concertats d'uns 50 minuts de durada. S'hi pot accedir en visita lliure, també gratuïtament, però per raons d'aforament es recomana que es faci a les tardes i festius. Per als més petits hi ha la proposta "Les baldufes òptiques".
 

Reserves

Per a més informació i reserves podeu trucar a 900 101 394 / 608 929 207 o bé escriure a l’adreça electrònica [email protected].
 

Què hi trobareu?

CANVI DE MODEL I NOVA CULTURA SOCIAL

• Canvis en el paisatge: descobreix com han canviat el nostre paisatge, els nostres pobles i ciutats a partir d'una comparació de fotografies antigues amb fotografies actuals, i de filmacions històriques. Un recull gràfic que ens permet apreciar també les transformacions que hi ha hagut a nivell social, econòmic i cultural.

• Patrimoni i cultura industrial: el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) encapçala el Sistema Territorial del MNACTEC, integrat per 26 museus i centres patrimonials que expliquen la industrialització a Catalunya. Coneix cada un dels centres que l'integren i descobreix algunes de les seves peces més rellevants.

• Canvi d'usos i costums: la manera de viure, treballar i comunicar-nos al llarg dels anys ha canviat molt. Com es comunicaven els teus besavis? A què dedicaven el seu temps lliure els teus avis? A través d'un joc interactiu et reptem a descobrir-ho.

• Habitatge i treball: endinsa't a l'interior d'una fàbrica tèxtil, una masia, un habitatge obrer i un habitatge actual i descobreix com ha canviat l’habitatge al llarg dels últims segles i els canvis que va comportar la Revolució Industrial.

• Activitats humanes: la majoria de les activitats pròpiament humanes continuen sent les mateixes des de fa segles, només hem canviat la manera de portar-les a terme. Et convidem a fer un viatge en el temps per descobrir-ho!
 

TECNOLOGIA, CIÈNCIA I CONEIXEMENT PER A LA TRANSICIÓ ECOLÒGICA

• Recerca i cultura científica: la ciència, la tecnologia i la recerca són clau per seguir avançant com a societat. A través de diferents exemples que formen part de la nostra quotidianitat, et parlarem de la nanotecnologia, l'obsolescència programada o el sincrotró. 

• Transició ecològica: com a societat ens enfrontem diàriament a nous reptes. La transició ecològica n’és un dels més importants en l'actualitat. Descobreix solucions de sostenibilitat ecològica a l'abast de la comunitat i consells que podem aplicar en el nostre dia a dia. 

• Un dia a la vida de...: mostra com transcorre la jornada d'un forner avui en dia gràcies a les millores de l'era digital aplicades a una professió de tradició mil·lenària.

 

Horaris

L'horari d'obertura del MNACTEC Bus és el següent:

  • Divendres, de 9:00 a 13:00 h i de 15:00 a 19:00 h.
  • Dissabte i diumenge, de 10:00 a 14:00 h i de 16:00 a 20:00 h.