Ajuntament d'Arbeca
23 de juny de 2017
max: 39°C
min: 20°C


Notícies mida del text -a +a

Amb l'Estiu arriben les REVETLLES 21 de juny de 2017

Amb l'estiu arriben a Catalunya les celebracions de festes populars i tradicionals com les revetlles, amb l'increment de l'ús de material pirotècnic i l'encesa de fogueres.

Els consells de protecció civil volen ajudar a minimitzar els riscos que comporta l'ús d'aquest material, riscos davant dels quals són vulnerables tant les persones com el medi natural.

 

Consells per als petards

Abans de manipular els petards:

Assegureu-vos de comprar els productes pirotècnics homologats en un establiment autoritzat.

No us guardeu petards a les butxaques.

Cal llegir les instruccions de cada article.

 

En encendre els petards:

No subjecteu els petards amb les mans.

No poseu els petards a prop de la cara ni del cos.

Utilitzeu mitjans segurs per encendre el material pirotècnic: metxes i similars.

Enceneu sempre la metxa per l’extrem, perquè us doni temps d’enretirar-vos.

Si un petard no s’encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo.

No llanceu mai petards contra ningú.

 

On encendre els petards amb seguretat:

No llanceu coets a menys de 500 metres de zones boscoses ni en aglomeracions de persones.

Als llocs on es facin revetlles cal recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i finestres.

No encengueu cap petard dins les cases.

No llanceu ni manipuleu petards des de balconades ni finestres.

Vigileu que no hi hagi a la vora líquids inflamables. S’encenen fàcilment i els vapors poden explotar.

 

No manipuleu els petards

No talleu el tros final de les traques, poden explotar amb violència.

No fiqueu mai petards dins de totxanes ni ampolles, perquè en explotar fan metralla que pot fer molt de mal.

 

Consells per evitar accidents

La celebració de les revetlles ocasiona desplaçaments i s'associa a un major consum de begudes alcohòliques, la qual cosa provoca un increment del nombre de persones amb lesions derivades de col·lisions i atropellaments. En aquestes dates, cal que:

Eviteu conduir si preveieu consumir begudes alcohòliques o en horaris en què el cansament i la somnolència us puguin afectar.

Utilitzeu els transports públics i, si això no és possible i decidiu desplaçar-vos en un vehicle privat, assegureu-vos que la persona encarregada de conduir no consumeixi alcohol o altres drogues.

 

.... I bona REVETLLA A TOTS.

 


L'AJUNTAMENT D'ARBECA AMB L'ELA 21 de juny de 2017
Des de l'Ajuntament d'Arbeca, i amb els nostres regidors, ens sumem a la campanya "Fes un gest per l'ELA".

Us sumeu a la campanya?

 El Gest per l’ELA va acompanyat d’una senzilla imatge d’una mà que forma, amb la posició dels seus dits, la lletra L.

 Així de fàcil volem que sigui començar a fer un gest per l’ELA, cada vegada que aconseguim que una persona faci aquest gest i conegui el seu significat, ens estarem acostant una mica més a vèncer la malaltia.

Fer un Gest per l’ELA pot ser des de una simple fotografia a una iniciativa solidaria a favor de la Fundació. Visiteu la seva web per tenir més informació: http://www.fundaciomiquelvalls.org/ca/ #fesungestperlela #fesungestperlela2017 #fundaciomiquelvalls #diamundialela #ela
L'AJUNTAMENT D'ARBECA VISITA EL PARLAMENT 16 de juny de 2017
L'Ajuntament d'Arbeca, va visitar el parlament de mans de la seva parlamèntària i secretària de mesa Ramon Barrufet.
Dimecres el consistori arbequí va fer una visita a les instal·lacions del Parlament de Catalunya.
La secretaira de mesa i arbequina Ramona Barrufet els va fer de "guia" i durant tot el matí van gaudir d'una visita molt interessant, saludant a consellers i parlamentàris, a més van assisitr a la jornada de treball d'aquell dia.

Va ser una matí profitós i molt interessant.

Homenatge a Mn. ANTON BRU i BORRÀS 13 de juny de 2017

El passat dissabte, a les 9 del vespre, l’Església Parroquial d’Arbeca  es va omplir  per retre un petit homenatge de record al qui va ser el nostre rector durant més de 50 any, i com a acte de cloenda dels actes de la Primavera Cultural d'aquest any

Mn. Anton ens va deixar fa dos anys, després d’una llarga malaltia; sempre ens va tenir al seu costat i ell va ser al costat nostre  tots aquests any , fins a convertir-se de cor en un arbequí més, i el poble d’Arbeca li va reconèixer aquest estatus, nomenat –lo fill adoptiu de la nostra vila.

L’acte d’aquest dissabte va reunir un munt d’artistes, pintors, cantaires , rapsodes , músics; gent de totes les edats que van treballar les seves actuacions  i obra al voltant dels escrits i composicions que Mn. Anton havia fet durant molts anys.

L’acte va girar al voltant d’un lema “ Senzillament parlarem de tu”


FESTIVAL DEL GIMNÀS NOVA FORMA 12 de juny de 2017
Divendres, 16 de juny, el Gimnàs Nova forma va presentar i celebrar el festival de fi de curs i així finalitzar el curs actual.
En les diferents demostracions de ritmica i de ball, els diferents grups de cada categoria van demostrar el treball de tot el curs, i l'eforç en cadascun dels exercicis.
El festival es va dividir en tres parts, la inicial va ser una demostració-exhibició de taekwoondo.
Tot seguit la part de la gimnàstica ritmica amb exercicis on es demostrava la qualitat de l'aprenentatge, a més durant l'any aquests exercicis han participat en diferents campionats, fent un bon paper.
I per finalitzar una part per ludica i de ball, de danses urbanes, amb moviments impossibles.

Agraïnt l'esfoç de les participants i del public assisitent, ja esperem a l'any vivnent per poder gaudir d'aquest festival.

CONCURS DEL DISSENY DE LA PORTADA DEL PROGRAMA DE LA FESTA MAJOR 2017 6 de juny de 2017
Un any més,  i comencem a calentar motors per la Festa Major.
El primer pas és donar inici al tradicional concurs del disseny  de la portada del programa.

Teniu temps fins el 30 juny per presentar les vostres creacions.

Podeu consultar les bases en aquesta noticia o passar per l'ajuntament i recollir-les.

DOS ARBEQUINS PUGEN AL PODI A LLORET 5 de juny de 2017
Es va Celebrar aquest cap de setmana el Campionat d'atletisme de Catalunya de les categories de Juvenil, Junior i Promesa a Lloret de Mar.
Dos atletes arbequins, van assolir el podi, els arbequins campions són Núria Tilló, Roger Sans.

Als dos els felicitem, donem l'enhorabona.

Felicitats campions!!


Era una visita rutinària 5 de juny de 2017

Era una visita diguem-ne rutinària. Almenys  per mi, que ja em puc considerar un veterà  del jaciment ibèric  –la fortalesa ibèrica, vaja– d’Els Vilars, a tocar d’Arbeca.

No era tampoc la primera vegada que aprofitava l’avinentesa de la  Jornada de Portes Obertes que cada primer diumenge de juny organitza la bona gent de l’Associació d’Amics dels Vilars 

Tampoc era, ni de bon tros, la primera sortida que feia amb la colla d’amics amb què els darrers anys ens passegem. Però, tot i aquests plantejaments de, diguem-ne, normalitat, no dubto ni un instant a qualificar la visita que vàrem fer ahir al matí als Vilars d’Arbeca d’excepcional i gairebé irrepetible. Per un parell de raons:

La primera perquè vàrem conèixer en la seva salsa la una de les guies del jaciment des de fa una pila d’anys, cosa que li permet parlar de la fortalesa no només com si fos casa seva sinó com si fos aquell fill que has parit, que has vist créixer superant totes les dificultats i que exhibeixes amb orgull al altres perquè s’adonin de com n’és, de bonic i eixerit.

La segona raó és perquè, de manera absolutament excepcional,  i el dissabte va ploure copiosament sobre la primera tongada de visitants de la qual, puntuals i formals de mena, formàvem part. Crec que passaran bastants anys fins que es pugui tornar a veure un 4 de juny tan carregat de pluja com el que vàrem viure nosaltres ahir.

La Fortalesa de Vilars serà per sempre per nosaltres un tresor que cal valorar, estimar, respectar  i donar a conèixer a tot el món.

Joan josep isern

blocs.mesvilaweb.cat/jajtai


MAI ABANDONIS ELS TEUS SOMNIS 5 de juny de 2017
L'Escola de Dansa d'Arbeca de la Vicky Rodrígues, va sorprendre molt gratament a tot el públic assistent al seu festival de fi de curs.

El treball de tot un any es va veure reflectit en l'espectacle que els seus alumnes van portar, molt professionalment a l'escenari. Des dels ballarins més petits fins als més grans van saber transmetre al públic el seu amor per la dansa, les coreografies,  l'escenografia i la música van transportar a l'auditori i van fer realitat el títol de l'espectacle "MAI ABANDONIS ELS TEUS SOMNIS"

Gràcies a la seva professora Vicky Rodríguez i a tots els seus alumnes que fan possible , any rere any, aquest magnífic espectacle.

TROBADA de la GENT GRAN de les GARRIGUES 5 de juny de 2017

La gent Gran de la nostra comarca, les Garrigues, no para de moure fitxa; els seus Casals organitzen activitats durant tot l’any , que inclouen actes festius, de lleure i culturals.

L’Aula Universitària ens posa al dia en tota mena de temes, polítics, econòmics i socials, i reuneix al voltant de magnes conferenciants una gran quantitat de persones que es desplacen de  tots els racons de la nostra comarca. És la cultura a l’abast de tothom.

Els tallers de memòria  i gimnàstica posen un incís en el dia a dia de totes les persones grans i d’aquelles que consideren que aquestes  són activitats que cal aprofitar.

Les festes i celebracions no tenen mesura i qualsevol oportunitat i causa és bona per reunir-se i celebrar-ho tots junts.

El Consell Comarcal s’uneix a aquest sentiment de comunitat  i potencia aquestes ganes de viure, i una vegada a l’any, el primer dissabte de juny, reuneix a tota la Gent Gran de les Garrigues  en una trobada magnífica.

Aquest any  la vila d’Arbeca i el nostre Casal  han  estat  els acollidors de prop de 700 persones que no s’han volgut deixar perdre l’oportunitat d’atansar-se fins al patrimoni de casa nostra.  Arbeca ha rebut amb alegria a totes aquestes persones i els ha ofert visites guiades  al casc antic de la Vila , a la Fortalesa de Vilars i la a col·lecció Temps de Guerra.  Estem orgullosos, tots els arbequins, d’haver pogut  atendre a la gent de la nostra comarca; un tren petit ha passejat a tots els que ho han necessitat pels carrers i places,  hem acompanyat a tots els grups amb música d’una banda a l’altra , els grallers “la Revolta d’Arbeca”  i el Grup de batucada “Pim Pam dale Maraca” han estat els encarregats de fer-ho. Hem ballat sardanes i ens hem reunit al voltant d’una taula amb menú de la Cuina de l’Araceli.

La Pluja ha acompanyat  la jornada, però no ha sigut cap obstacle per realitzar tots els actes programats..... per molts anys Gent Gran de les Garrigues
Ajuntament d'Arbeca - 973 160 008 - Plaça Generalitat, 3 - Codi Postal 25140
Contacte - Mapa web - Nota legal - Crèdits