Ajuntament d'Arbeca
17 d'octubre de 2018
max: 22°C
min: 12°C


Notícies mida del text -a +a

El Consell informa de l'estat de recollida de les escombreries 9 d'octubre de 2018
L'Enginyer  del Consell Comarcal,  va informar als assistents a la xerrada  que es va fer ahir a Arbeca de l'estat de la recollida d'escombraries a les Garrigues, fent un incís en la nostra Vila.

Avui per avui encara estem a la cua  en la gestió de les nostres deixalles (28%), fent que per cada tona de deixalles que llancem al contenidor gran, el cànon de residus vagi creixent.

Cal recuperar l conscienciar-nos  que podem fer-ho més bé; el Consell amb la recollida selectiva ens ho posa fàcil, ara només ens cal que nosaltres hi creguem i hi posem tot de la nostra part.

Durant l'acte es van repartir tres bosses per cada família assistent per tal que puguem utilitzar-les en la selecció de PAPER; VIDRE Ii PLÀSTICS.
Passejar-nos amb aquestes bosses plenes fins als contenidors corresponents, serà la millor campanya de conscienciació que puguem fer per tal d'animar a tots els arbequins a Reciclar... Reduïr i Reutilitzar.
4art. TAST DE CULTURA 9 d'octubre de 2018
La Federació d'Associacions de Dones de les Garrigues , aquest passat dissabte, va realitzar l'acte d'entrega de premis a les 3 obres guanyadores d'aquesta 4rta. Edició dels Relats Breus, "Les Garrigues en Femení."
La Sala del Centre Cultural d'Arbeca va ser el lloc elegit per realitzar aquest acte. L'Associació de Dones l'Olivera Arbequina ha estat aquest any l'amfitriona de l'acte, que en aquesta edició  ha comptat amb la participació de 11 dones, els relats de les quals,  després de la seva lectura , han sabut commoure els cors de tots els assistents.

L'acte va comptar amb la presencia de les autoritats comarcals i locals que van obrir la sessió amb els parlaments i agraïments que pertocaven i tot seguit la nostra Mestra, durant molts anys a Arbeca, Maribel Ginés Solé, va ser l'encarregada de fer la Micro-xerrada que ens va introduir en el món de la literatura i la dona.

El públic assistent va gaudir d'una vetllada de categoria, i per aixó volem donar les gràcies  a totes les dones que amb el seu treball, esforç i saber fer, ens han permès compartir-la. ! 
Cap de Setmana Ibèric a Vilars 8 d'octubre de 2018
Una vegada més , el nostre jaciment ha aconseguit , amb la seva imatge, que més de 300  persones s'atansessin fins a Arbeca per poder gaudir d'unes jornades amb molta informació, i de primera ma,ja que han estat els arqueòlegs i els guies de la Fortalesa qui van atendre a tots els visitants.

El dissabte, una trentena de persones van fer el recorregut a peu pels indrets on transcorren els nostres abastiments d'aigua per l'agricultura i els animals.

El diumenge en acbar la jornada , tots els assistents van poder fer un tast de vins , cervesa, ratafia i com no.... de la nostra preuada aigua.

Gràcies a tots per acompanyar-nos.


Aquest dissabte, UN TAST DE CULTURA a ARBECA 2 d'octubre de 2018
La Federació d'Associacions de Dones de les Garrigues, amb la col·laboració del Consell Comarcal i l'Institut Català de les Dones, convoca la quarta edició del concurs de relats breus les Garrigues 'En femení', una iniciativa dirigida a les dones que vulguin escriure sobre el gènere femení.

Els relats que son de temàtica relacionada amb les dones, i en els que es valora la qualitat literària del relat, la utilització d'un llenguatge no sexista, la visibilització de les desigualtats de gèneres i el tractament de la igualtat entre dones i homes. El text en prosa ha de tenir una extensió màxima de 4 folis per una cara i ha de ser inèdit, tot i que pot haver estat presentat en un altre concurs sense ser premiat.

L'acte de presentació dels treballs i lliurament d'obsequis a les participants serà aquest 6 d’octubre a Arbeca a les 7 de la tarda.

L’Associació de Dones l’Olivera i l’Ajuntament d’Arbeca, aquest any seran els amfitrions d’aquesta trobada. Gaudint d’un Tast de Cultura amb una Micro-xerrada a càrrec de la mestra arbequina Maribel Giné Solé , el tema , “ LA LECTURA, UN REVULSIU”.
Es llegiran les tres obres guanyadores i es farà entrega dels premis a les persones participants.
Aquest acte comptarà amb l’acompanyament musical del grup Garriguenc AUSTRAL.
CAP DE SETMANA IBÈRIC 1 d'octubre de 2018
Aquest cap de setmana 6 i 7d’octubre es celebrarana tota Catalunya les 18enes Jornades Ibèriques.

Aquest any el lema és “DOMESTICANT L’AIGUA”. Per aquest motiu la nostra Fortalesa farà Jornades de portes obertes amb diferents activitats organitzades per la UDL i l’Associació d’Amics de Vilars amb el suport de l’Ajuntament d’Arbeca.

El dissabte a partir de les 10 del matí, i amb sortida de Vilars, caminarem per la partida de l’Aixaragall per reconèixer els sistemes de canalització, emmagatzematge i usos de l’aigua avui.

El dissabte i el diumenge l’equip d’arqueòlegs faran xerrades i visites guiades gratuïtes per tots els visitants .. i el diumenge en acabar hi haurà degustació de vins de VInya els Vilars  i de  cervesa artesana FORTALESA.
Campionat de Catalunya de Caça amb Podenc Eivissenc. 1 d'octubre de 2018
Campionat de Catalunya de Caça amb Podenc Eivissenc.

Aquest passat dissabte , 29 de setembre,, la nostra Vila i en concret el Parc de La Capella de Sant Miquel de les Borgetes de Salena, van acollirel Campionat de Catalunya de caça amb Podenc Eivissenc.
A part del públic interessat en aquest tema , van participar-hi 8 caçadors amb 48 gossos Podencs.Es van habilitar 8 zones de 200 h. Cadascuna en ambients de Brolla de roman´, coscollars , carrasca i camps d’oliveres i ametllers. L’entrega de premi, després de llegir les puntuacions dels participants , van ser a càrrec del tinent d’Alcalde de l’Ajuntament , Xavier Perelló;el Vicepresident de la federació Catalana de caça i de la RT Territoriala Lleida de la Federació Catalana de Caça.

Va ser una jornada assolellada, sense cap incident remarcable on els podencs van poder treballardurant 3 hores , fent córrer força conills, dels quals en van capturar 8.
El nostre terme , per la seva extensió i la gran quantitat de peces que poden aconseguir-se , és molt preuat per la gent que practica aquest esport.
Esperem que sigui així durant molts anys i els caçadors puguin continuar atansant-se fins a la nostra vila , demostrant així que s’acompleix la normativa i es respecta el territori.

SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE 28 de setembre de 2018
Avui els alumnes de l'escola Albirka per tal de celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible han fet una caminada des de la plaça del toll al recinte escolar a peu.
Amb aquest gest, s'ha aconseguit que bona part dels alumnes de l'escola avui hagin fet un trajecte fins a l'escola sostenible, tot gaudint d'un passeig.CAMPIONAT DE CATALUNYA DE PODENCS 2018 20 de setembre de 2018
El proper dissabte, 29 de setembre, la nostra vila arbeca, acollirà el Campionat de Catalunya de podencs.

Per a més informació sobre l'horari i la organització de l'acte podeu consultar el link següent: Campionat de Catalunya de podencs.

10 ANYS DE L'ESCOLA DE PASTORS DE CATALUNYA 17 de setembre de 2018
Aquest dissabte es va celebrar a Arbeca la trobada anual que organitza l'Escola de Pastors de Catalunya.
Durant el 2018 es celebra el seu 10è aniversari de l'Escola de Pastors i la nostra població va acollir la festa.
Dins dels actes a destacar, abanda, de la bona sintonia i la festivitat del dia, en destaquem l'homenatge que es feu a Albert Moyà, arbequí que va morir el 2006 i que fou un apassionat del món dels pastors,aquest va ser emotiu i tendre. I també la visita de la honorable consellera d'agricultura, Teresa Jordà.

Tots aquests ingredients feren que el dia esdevingués festiu i per recordar.COMIAT DE MN. MANEL BORGES 17 de setembre de 2018
Aquest dissbte, es celebrà a l'església Parroquial d'Arbeca un sentit homenatge de comiat al qui fins ara ha estat el seu rector, Mn Manel que es jublila.

En aquest acte de comiat i actuaren l'esbart dansaire, amb la dansa de l'homenatge, la coral Harmonia, i l'Agrupació Sardanista, les tres actuacions acompanyaren als parlament d'agraïment per la tasca duta a termem per part de mn Manel al llarg d'aquests 10 anys com a rector d'Arbeca, Belianes i els Omellons.

En aquesta festa d'agraïment i plena d'emocions no hi faltaren feligresos de Belianes, els Omellons i Arbeca que acompanyaren a Mn Manel, en aquesta bonica tarda, la festa s'acabà amb un petit piscolabis per a tots els assistents.

Ajuntament d'Arbeca - 973 160 008 - Plaça Generalitat, 3 - Codi Postal 25140
Contacte - Mapa web - Nota legal - Crèdits