Ajuntament d'Arbeca
22 de juny de 2018
max: 36°C
min: 19°C


Notícies mida del text -a +a

UN GEST PER L'ELA 21 de juny de 2018
Avui 21 de juny, Dia Mundial de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica, l’Ajuntament d’Arbeca fa un Gest per l’ELA per donar suport als afectats, a les seves famílies i a la Fundació Miquel Valls, la qual treballa per millorar la seva qualitat de vida.

Animem a tots els nostres ciutadans a publicar també una fotografia fent el Gest per l’ELA donant suport a la Fundació Miquel Valls!

SANT JOAN: revetlles amb precaució 21 de juny de 2018
Amb l'estiu arriben a Catalunya les celebracions de festes populars i tradicionals com les revetlles, amb l'increment de l'ús de material pirotècnic i l'encesa de fogueres.

Els consells de protecció civil volen ajudar a minimitzar els riscos que comporta l'ús d'aquest material, riscos davant dels quals són vulnerables tant les persones com el medi natural.

Per a més informació:
Revetlles amb precaució

Som-hi gaudim d'una revetlla divertida i segura!!
FESTIVAL DE FI DE CURS DEL GIMNÀS NOVA FORMA 18 de juny de 2018
Un anys més pels vols de mitjans juny el festival del Gimnás Nova Forma ens ofereix un tastet del treball que han realitzat totes les alumnes al llarg de curs.

Un espectacle complert amb demostracions de gimnàstica rítmica, taekwoondo i altres disciplines de ball moderns i contemporanis.

Amb la plaça de toll plena, i gaudint d'una de les primeres nits amb temperatures estiuenques vam poder veure demostracions i exercicis de rítmica grupals de mans lliure i aparells, una demostració de taekwondo amb molt de ritme, i finalment unes demostracions de balls  moderns a ritme de rock català.

A totes i tots moltes gràcies per la vetllada i esperem el proper any!!

L'Escola de Dansa d'Arbeca dona per finalitzat aquest curs 18 de juny de 2018
L'Escola de Dansa d'Arbeca dona per finalitzat aquest curs oferint un espectacle de qualitat, elaborat per la seva professora i directora Vicki Rodríguez, i el treball del seu cos de dansa.

Les diferents categories van fer les delícies del públic assistent a l'acte, que va aplaudir amb ganes el treball i esforç dels alumnes d'aquesta escola.

La dansa clàssica va unir-se amb la dansa contemporània presentant un festival de fi de curs amè i emocionant.

Gràcies a totes les persones que mitjançant la màgia de la música i els moviments del cos arrien a transmetre sensacions i sentiments.
La nostra felicitació  a tots els ballerins !!!!

El 18 de juny OBRIM LES PISCINES 15 de juny de 2018
El dilluns 18  de juny les Piscines d'Arbeca obren les seves instal·lacions i serveis de bany.

HORARIS DE PISCINES:
* Del 18 al 22 de juny : de 16:00h. a 20:00 h.
*A partir del dissabte 23 de juny: d'11:30 a 20:00H.


TAXA PER PRESTACIÓ DE SERVEI DE BANY

ENTRADES:
*Nens fins a 4 anys i jubilats a partir de 65 anys : GRATUÏT.
*De 5 anys a 14 anys: 2,60€
*A partir de 15 anys: 3,20
*Pensionistes : 1,50€


ABONAMENTS TEMPORADA
* Adults (a partir de 15 anys) : 34,00€
* Infantils (de 5 anys fins a 14 anys): 28,00€
* Matrimonis : 45,00€
* Pensionistes : 18,00 €


ABONAMENTS DE FAMÍLIA NOMBROSA/MONOPARENTAL
* Família nombrosa amb 3 o més fills / monoparental : 80,00€


OBTENCIÓ D'ABONAMENTS:
* A les piscines Municipals.
* Cal portar una foto mida carnet.
* Si es requereix, caldrà mostrar l'acreditació de la unitat familiar, (Volant de convivència)
* Les famílies nombroses o monoparentals ho hauran d'acreditar amb els corresponents carnets.
* El FORFAIT COMARCAL, cal obtenir-lo a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament (de 10:oo a 14:00 hores), presentant l'abonament de les piscines d'Arbeca.

BON ESTIU A TOTS!
*Aquest cap de setmana , tothom ha estat benvingut a pagès 11 de juny de 2018
La iniciativa de convidar a tothom a conèixer de primera mà les activitats empresarials que donen vida al nostre poble, i que són bàsicament de pagès , ha estat tot un èxit de participació.

Més d'un centenar de persones vingudes d'arreu ens han demostrat l'interès que es té per conèixer de primera mà els manufacturats, quasi bé artesanals, que surten al mercat i que es creen en les nostres  petites empreses de pagès.

S'ha pogut tastar els millors olis del món, s'ha pogut veure quins productes es fan amb l'oli com a matèria primera, i quina utilitat tenen, tant per la cuina com per als tractaments de la pell, s'han fet visites als vivers d'olivera arbequina , els plançons de la qual, es distribueixen  arreu del món.

Han disfrutat de la gastronomia dels nostres restauradors , han pogut gaudir del nostre patrimoni històric- monumental i han tingut un contacte directe i especial amb la gent de la nostra terra.

Aquesta vegada podem dir amb orgull que aquest cap de setmana , molta gent ha "baixat d'Arbeca".Una Guia per conèixer qui eren els ILERGETES 8 de juny de 2018

La Biblioteca Pública de Lleida va acollir ahir la presentació de la nova guia Ilergets, una obra per conèixer qui eren i on vivien els ibers de Ponent, que forma part de la col·lecció Històries Ibèriques, impulsada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) per difondre els 23 jaciments de la Ruta dels Ibers.

El volum dedicat als ilergets, obra de la periodista de SEGRE Anna Sàez, ofereix un ampli recorregut divulgatiu per la fortalesa dels Vilars d’Arbeca, el Molí de l’Espígol de Tornabous i els Estinclells de Verdú, a més d’un retrat de tot el territori que envolta aquests tres enclavaments amb informació del seu patrimoni cultural i museístic.

El director del MAC, Josep Manuel Rueda, va acompanyar l’autora en la presentació de la guia, en un acte també amb el delegat de Cultura, Josep Borrell; els arqueòlegs Emili Junyent (els Vilars) i Jordi Principal (el Molí de l’Espígol); i la directora de la Biblioteca, Antònia Capdevila.

La guia posa de manifest que només s’han excavat fins ara els límits orientals de la tribu ilerget, que va incloure una gran àrea el centre de la qual podria haver-se ubicat al Baix Segre.


COMPARTIM UN PASSEIG PER LES GARRIGUES: benvinguts els nouvinguts!! 7 de juny de 2018
El projecte Un passeig per les Garrigues és un recorregut per alguns dels llocs més representatius de la comarca, amb 11 punts i aportacions creats per alumnes de 1r d’ESO (12 i 13 anys) de l'IES Josep Vallverdú, que han treballat en la investigació d’aquests elements patrimonials al llarg d’aquest curs.
"Creiem que compartir el territori és compartir la cultura, i que el coneixement d’una cultura és bàsic per a la integració d’una persona en la comunitat en què es forma i es desenvolupa."

Els elements del patrimoni d’Arbeca que s’han investigat han estat Els Vilars i el Castell. En una primera fase, dos grups d’alumnes van fer la seva investigació i van crear diferents continguts sobre els Vilars i sobre el Castell d’Arbeca. Entre altres, van crear infografies i vídeos en anglès, una obra de teatre en castellà, un reportatge en català, un póster i una pàgina web.
Després, van mostrar a tot l’alumnat de 1r d’ESO els resultats de la seva investigació. En una segona fase, l’alumnat va georeferenciar Els Vilars i el Castell d’Arbeca a la plataforma Mobile History Maps de mSchools. És a dir, van crear un punt en el mapa per mostrar on es troben aquests elements patrimonials i hi van afegir diferents continguts creats en el marc del projecte: descripcions, vídeos i àudios en català, castellà i anglès; fotos originals i enllaços a pàgines web. Aquest projecte ha estat seleccionat com un dels sis finalistes als Students Awards, la final del concurs de mSchools que se celebrarà el 9 de juny a l’Hospitalet de Llobregat "Allà defensarem el nostre treball, el qual competeix amb cinc altres projectes realitzats per alumnat de 1r a 4t d’ESO (12-16 anys).
Els nois i les noies han utilitzat diferents dispositius mòbils (telèfons, chromebooks i tauletes), però aprendre a utilitzar-los correctament no ha estat l’únic objectiu del projecte, ja que com hem explicat, hem volgut anar més enllà. En definitiva, els dispositius mòbils i les humanitats es donen la mà en aquest treball que pretén unir les noves tecnologies amb la idiosincràsia de la nostra comarca.

Així ens ho expliquen aquest grup de 5 joves:
JÚLIA PEDROL - CASTELLDANS
JÚLIA CIURANA - L'ALBI
ESTHER GASOL - CASTELLDANS
ANNA CAPDEVILA - ARBECA
CLARA PERERA - ARBECA

Enhorabona noies!!!

SECCIÓ FUTBOL BASE DEL CF ARBECA 4 de juny de 2018
Diumenge la secció del futbol base del CF Arbeca va celebrar un dinar de cloenda amb regals per als entrenadors.
A tots moltes  felicitats i enhorabona per la bona temporada que han fet tots els equips!!

Ara un merescut descans i fins a la propera.

Aniversari de l'AAVV 4 de juny de 2018

Aquest cap de setmana l’Associació Amics de Vilars ha celebrat el seu aniversari.

El dissabte va reunir prop d’un centenar de socis  i amics en un sopar al Centre Cultural, la trobada d’amics va ser molt efectiva pe poder estrènyer lligams, compartir vivències i retrobar companys que fora d’aquestes activitats moltes vegades els  costa de trobar lloc i moment.

El matí del diumenge, després de seguir l’evolució i pronòstics del temps , que ens diagnosticaven  un diumenge de tempestes espectaculars, va resultar un dia tranquil i , això si, ennuvolat ; de tant en tant unes espurnes de pluja acompanyaven als visitants que van ser valents i encarant-se amb el mal temps previst, van voler acompanyar-nos en aquest dia.

Les visites guiades gratuïtes van ser seguides per més de 200 persones  de les 10 del matí fins a les 2 del migdia, i van comptar amb 5 guies  per poder atendre a tots el visitants.

La junta de l’Associació agraeix a tots els seus amics i simpatitzants el suport i les mostres de simpatia i reconeixement per l’esforç i treball , que per la Fortalesa de Vilars   porta a terme.

L’Associació continua  ferma en la idea que TOTS FEM VILARS!

 


Ajuntament d'Arbeca - 973 160 008 - Plaça Generalitat, 3 - Codi Postal 25140
Contacte - Mapa web - Nota legal - Crèdits