Ajuntament d'Arbeca
25 de setembre de 2017
max: 29°C
min: 12°C


Notícies mida del text -a +a

Avui hem caminat 22 de setembre de 2017
Dins dels actes que es realitzaran a la nostra vila per celebrar la setmana de la Mobilitat Sostenible, avui els nens de l'escola més matiners, i acompanyats pels seus pares,han anat fins a l'escola a peu, sortint de la Plaça del Toll.

Una seixantena de persones han caminat a la fresca fins a les aules. Creiem que no és cap trasbals aixecar-se una mica abans i anar caminant fins al col·legi, si no que ben al contrari començaríem el dia carregant energies i respirant aire fresc.

La Mobilitat Sostenible és cosa de tots i no tenim excuses per no fer-la possible.

Setmana de la Mobilitat Sostenible 19 de setembre de 2017

Aprofitant la setmana de la Mobilitat Sostenible, des d'aquest espai us convidem a cuidar el vostre cos amb 12 consells senzills i bàsics per tal d'aconseguir una societat amb gent activa i feliç.


1.- La vida activa millora la salut i proporciona benestar físic i mental.

Acumula 30 minuts d’activitat física diària.

 

2.- Caminar és la forma més fàcil de millorar la teva salut.

 

3.- Fer activitat física en companyia ajuda a ser constant i sentir-se bé.

 

4.- Practicar Ioga, Tai-txi o activitats similars té efectes beneficiosos per a la flexibilitat, l’equilibri, la força i el benesta4r.

 

5.- Per viure més i millors, seu menys i mou-te més!

 

6.- Ballar fa moure tots els músculs i et fa sentir bé. La música és bona companyia.

 

7.- Desconnecta i dedica’t una estona al dia.

 

8.- Dorm al menys 8 hores al dia i menja sa.

 

9.- Jugar i riure, també és fer activitat física i la pots fer sol o acompanyat.

 

10.- Ser solidari aporta salut i benestar. Activa’t per la causa que prefereixis!

 

11.- Aprofita els efectes terapèutics de la natura. Surt a practicar activitats a l’aire lliure.

 

12.- Practica l’esport que més t’agradi dues o tres vegades a la setmana.

 


A LES GARRIGUES SABEM LA RECEPTA: Campanya de recollida selectiva 15 de setembre de 2017
Des del Consell Comarcal de Les garrigues, s'ha iniciat una campany que s'anomena "A LES GARRIGUES SABEM LA RECEPTA"a per tal de fomentar el reciclatge, i la recollida selectiva, us en deixem un pessic perque us en feu a la idea.

A les Garrigues sabem la recepta

A les Garrigues Sabem la recepta 2

El Govern anuncia la desviació obligatòria dels camions a l’AP-2 de Montblanc a les Borges 13 de setembre de 2017
El conseller de Territori, Josep Rull, va anunciar ahir a les Borges Blanques, davant d’alcaldes de les Garrigues, representants del consell, la Diputació i la plataforma Prou Morts, que per millorar la seguretat de l’N-240 de manera immediata i després de parlar amb Foment i la concessionària Abertis ha proposat en el termini d’un mes aconseguir el consens territorial per desviar de manera obligatòria el trànsit pesant, de la nacional cap a l’autopista AP-2, entre Montblanc i les Borges, a canvi de descomptes en els peatges i “una derivació voluntària des de la capital de les Garrigues fins a Soses”.

La reunió es va produir una setmana després de l’últim accident mortal, fa una setmana, en el qual va morir un jove de 20 anys de les Borges. Amb ell, hi ha hagut 28 morts des del 2009. Rull va recordar que en el tram de la via de les Borges a Lleida el Govern aposta per ampliar la carretera N-240 incorporant un carril per sentit (duplicitat). “És l’opció més viable per a aquest tram de via que dóna accés als polígons industrials”, va assenyalar. En aquest sentit, els vehicles pesants de passada obtindrien bonificacions del 42,5% en el peatge de l’autopista, mentre que per als que fan despla- çaments locals serà del 50%.
El conseller va reiterar la voluntat del Govern de fer efectiva la mesura a partir del proper mes de El Govern anuncia la desviació obligatòria dels camions a l’AP-2 de Montblanc a les Borges A partir del gener no podran circular per aquest tram de l’N-240 a canvi de peatges tous || El conseller Rull i els alcaldes plantegen que entre les Borges i Soses l’ús de l’autopista sigui voluntari carreteres sinistralitat gener. Així mateix, va donar un mes de marge als representants polítics i econòmics de Lleida per buscar un consens que avali aquesta proposta i treballar amb la concessionària de l’autopista per implementar la mesura com a solució provisional fins que comencin les obres per duplicar el tram entre les Borges i Lleida, “el termini de les quals és molt més llarg”, va dir. Així mateix, la directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Domènech, va destacar que paral·lelament s’està estudiant la implantació d’un radar de tram per reduir la sinistralitat.

D’altra banda, el conseller de Territori va reiterar la voluntat del Govern d’implantar la vinyeta anual, que haurien de pagar tots els vehicles i permetria l’ús il·limitat de tota la xarxa viària, en la qual s’inclourien les infraestructures de l’Estat. A canvi, desapareixerien totes les barreres dels peatges i s’invertiria íntegrament els beneficis en el manteniment d’aquestes infraestructures i en la xarxa de camins rurals de Catalunya. Aquesta és una mesura que s’aplicaria molt més ràpidament, va dir, “depenent del resultat del pròxim 1-O”, va concloure.
11 de SETEMBRE a la Vila 12 de setembre de 2017
Com és tradició, un any més els arbequins van reunir-se al Parc del Cementiri Vell, on s'hi guarda el record de tots els arbequins , avantpassats nostres, que van donar la seva vida lluitant per les nostres llibertats, per celebrar la Diada de l'11 de Setembre,  retre'ls un petit homenatge i guardar-ne el record.

L'acte , aquest any, va ser una mica més matiner, per tal de tenir el temps suficient per arribar a la Manifestació de la Diada a Barcelona.

Els assistents van ser rebuts amb la Dansa de l'Homenatge, van escoltar el el Manifest de la Diada, i la Rapsoda Núria Argerich, amb el seu bon fer, ens va recitar el poema de Josep M. de Sagarra "La Campana de Sant Honorat".

Els Grallers la Revolta van posar dempeus  el públic assistent interpretant el Cant dels Segadors i el Grup Sardanista Arbeca Nostra ens va invitar a ballar sardanes.

El Consistori Municipal, amb el seu Alcalde al davant va realitzar la tradicional ofrena de flors.

Una altra Diada, en que els catalans continuem  demostrant al món que som capaços de beure de les nostres fonts històriques i mantenir la nostra particular manera de ser celebrant una derrota amb una festa de record.
 


La VIII BTT passa per la Fortalesa 12 de setembre de 2017
Aquest any l'Organització de la VIII Cursa BTT, ha volgut incloure en els  seus circuïts la Fortalesa de Vilars.

El matí d'aquest diumenge i només 10 minuts d'haver començat aquesta prova des d'el Camp Municipal d'Esports d'Arbeca, més de 300 ciclistes de totes les edats i sexes, eren rebuts pels guardians de la porta Sud al recinte de la fortalesa de Vilars.
El matí va lluir com un dia esplèndid de primavera , la temperatura era animada per un seré que empenyia a tots els atletes  a desplaçar-se com el vent.

La Fortalesa va acollir aquest activitat amb ganes de que no sigui la última i vagi des d'aquí el nostre agraïment al club Ciclista per fer-se testimoni del nostre patrimoni i obrir-lo al món. Tots fem Vilars. 

Hem caminat amb la Lluna Vella 12 de setembre de 2017
Amics de Vilars va organitzar aquest passat divendres una caminada per poder veure sortir la lluna des de la Fortalesa de Vilars.

La sortida es va fer amb llum diürna i a mesura que ens vam atansar a la Fortalesa la nit ens va caure al damunt. La Lluna no va sortir fins ben entrada la foscor i ho va fer amb tota la seva esplendor Roja de Foc i amb uns mides prou impressionants com per que tothom descobrís aquesta espectacular  cara nova  de  la nostra lluna.

70 persones van voler fer aquesta activitat , i mentre sopàvem la nostra amiga Montserrat Safont ens va  acompanyar amb les seves cançons.

La Cursa TERRA d'OLIVERES passarà per la Fortalesa de Vilars 29 d'agost de 2017
En aquesta edició, l'organització espera la participació de 500 ciclistes.

La Terra d'Oliveres es organitzada per el Club Ciclista d'Arbeca i compta amb la col·laboració i suport  de la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de les Garrigues i l'Ajuntament d'Arbeca.
Se celebrarà el proper 10 de setembre  i serà la VIII edició d'aquesta prova BTT ; aquest any la novetat serà que el circuït passarà per la Fortalesa de Vilars. Marc ribera va explicar que per motius logístics i de conservació , els ciclistes envoltaran Vilars, sense arribar a entrar al Jaciment.

La prova va ser presentada ahir, dilluns,  a les dependències de la Diputació , i ho van fer  el Diputat Enric Mir, el Director de la carrera Marc Ribera i l'Alcalde d'Arbeca Joan Simó i el Regidor d'esports d'Aquest Ajuntament, Albert  Felip.

La marxa ciclista, malgrat no ser competitiva, si que és puntuable per a la Xallenge Garrigues, segons van explicar els organitzadors, i que els participants podran escollir entre tres circuïts de 20, 40, i 60 quilòmetres, respectivament.

La vuitena edició d'aquesta prova, que ja és un clàssic del calendari lleidatà coincideix amb la VI FIRA de la BTT, que presenta estands amb material esportiu i complements relacionats amb el món de la bicicleta.

PROGRAMA KM0 11 d'agost de 2017
Aquest dissabte, 12 d'agost, ens acompanyaran en l'inici dels actes de la Festa Major el programa Pais Km 0.
Així doncs, els actes de la cercavila i el pregó seran retrasmesos en directe per la xarxa de tv locals.

Us convidem a ssisitir-hi per a fer una festa ben lluïda!!
CONCURS FOTOGRÀFIC FESTA MAJOR D'ARBECA 10 d'agost de 2017
Concurs de Fotogràfic a la Festa Major d'Arbeca a Instagram

PREMI: La fotografia guanyadora s'endurà un cap de setmana per a dues persones en un hotel de 4 estrelles i règim de mitja pensió gentilesa d'Ilertravel.
Adjuntem les bases del concursAjuntament d'Arbeca - 973 160 008 - Plaça Generalitat, 3 - Codi Postal 25140
Contacte - Mapa web - Nota legal - Crèdits