Ajuntament d'Arbeca
21 de gener de 2018
max: 21°C
min: 7°C


Notícies mida del text -a +a

PARLEM de CARNAVAL 15 de gener de 2018

La Comissió de Festes de l’Ajuntament posa a la disposició de tots els arbequins les bases per poder participar a la RUA de CARROSSES i COMPARSES de la propera festa de CARNAVAL , que Arbeca celebrarà el proper 17 de febrer.

Les trobareu a la web d’Arbeca, als diferents comerços de la vila i també podeu passar-les a recollir per la Biblioteca, on també podreu fer les inscripcions  fins al dia 9 de febrer.


Aquest any, i per incentivar als possibles participants, es considera que hi ha d'haver 4 premis,:  a la carrossa o comparsa més ORIGINA, a la més DIVERTIDA, a la millor ELABORADA i a la que ofereixi millor ESPECTACLE.

La proposta està servida... endavant!


CONCURS DE PESSEBRES NADAL 2017 8 de gener de 2018
El passat 7 de gener es va celebrar a la sala República l'entrega de premis del concurs de pessebres Nadal 2017.
Els membres del jurat foren:
Antonieta Canut
Esther Miret,
M. Josepa Reñe,
Ferran Moyà,
Pilar Elies,
Marc Ribera.

El jurat va fer constar que aquest any només hi ha hagut 4 famílies que s’han presentat al concurs, i en comparació amb l’any anterior hi ha hagut un descens notable, voldríem fer constar la necessitar de poder incentivar més i animar a les famílies i a la població en general que participin al concurs que és una activitat bonica, i que cal treballar per mantenir les tradicions.

 Pel que fa al concurs en volem valorar el treball de les famílies, la tasca que han fet, i sobretot felicitar a tots els participantspel seu esforç i per la seva “valentia” de presentar-se, que sàpiguen que no hi ha pessebres “lletjos”, sinó ben al contrari cadascun en té la seva escènica i la seva singularitat i aquest és el secret i el valor afegit del concurs, apreciar aquests petits detalls, l’esforç, la imaginació, la simplicitat, el treball, els materials, la originalitat i també la tradició, els personatges, els paratges que s’hi representen, es a dir, tot un el conjunt....captar l’esperit de cada pessebre.

La deliberació va ser renyida i va costar arribar a un veredicte, doncs tots els participants tenen uns pessebres fantàstics, també volem esmentar que, tot i que a les bases no ho posava, al haver-hi quatre famílies participants, el jurat junt amb l’aprovació de l’ajuntament, s’ha decidit donar premi a tots els participants, per tant tindrem un primer, un segon i un doble triple empat.

Esmentades aquestes observacions, iniciem l’entrega de premis: En tercera posició i per tant amb un doble empat trobem:

Família Culleré Pagès: en destaquem el material, els personatges eren clicks, la simplicitat i l’existència d’un infern roent i intens.

Família Miquel Argerich: en destaquem la tradició, un pessebre amb tots els personatges, ple de petits detalls amb animals, amb cascada, amb fonts, una escenografia molt ben muntada, i una posada en escena amb música de Nadal.

En segona posició, i per tant el segon classificat del pessebre, la Família Pau Pernau, un pessebre que va transportar als membres del jurat directament a la seva infància, en destaquem la sensació de calma amb el brotar de l’aigua de la font, la tradició, i la utilització de materials del territori, així com la seva olor de farigola, tot un conjunt de sensacions.

En primera posició, i per tant el primer classificat del concurs, la Família Sans Esqué, en destaquem la seva originalitat, doncs és un pessebre vertical, un pessebre construït damunt d’un banc de collir, i cada esglaó representa una escena, les escenes són tradicionals però la lectura del pessebre és vertical.

Aquí finalitza l’entrega del premis i agrairla participació, i esperonar a que l’any vinent n’hi hagi més, perquè cal treballar per no perdre les tradicions,són símbol d’identitat i fan festa i cultura.
Els PASTORETS tornen a Arbeca 2 de gener de 2018
Després de molts anys , els arbequins aquest passat dissabte, i dins del programa d'Activitats Nadalenques, organitzades per l'Ajuntament, hem pogut reviure una vegada més la tradicional obra teatral del Nadal "Els Pastorets".

TALIA produccions de Lleida , ens han presentat uns pastorets musicals amb molt de ritme i amb un infern i una terra amb ganes de gresca. L'obra amb una durada de més de dues hores, ha captivat al públic assistent. Més de 200 persones han omplert la Sala de l'Abadia i moltes d'elles han participat directament a l'obra, com actors convidats. Els nens han estat els protagonistes quedant captivats des d'un bon principi per la màgia d'uns personatges que han fet les delícies de moltes generacions.

RESULTAT DE LES ELECCIONS A ARBECA 21 de desembre de 2017
Finalitzat l'escrutini dels vots emesos per la població amb dret a vot a la nostra Vila , i amb una participació d'un 82,14 % , el resultat ha estat el següent:

JUNTS X CAT    615 vots.

ERC   416 vots

PSC     85 vots

CUP    84 vots

C's      79 vots

PP       48 vots

Cat Comú-Podem    31 vots

PACMA   3 vots

PU M+J   2 vots


En blanc   4 vots

Nuls         3 vots

Gràcies a tots per la participació en aquests comicis.

ARBECA AMB LA MARATÓ 18 de desembre de 2017
Ahir es van celebrar a Arbeca, diferents actes per tal de recaptar diners a favor de la marató, aquest any dedicat a les malalties infeccioses.

Des de les 10:00 del matí es va començar  amb la venda de pastissos per part de l'associació de Dones, i llavors diferents demostracions de dansa i esport van deleitar el públic assistent, des de els capsgrossos, i grallers, country amb les Dry Land d'Arbeca, exhibició de taekwondo, i de gimnàstica rítmica i altres danses per part del gimnàs nova Forma.
Finalment i per acabar d'arrodonir, partit de futbol entre els jugadors més veternas d'Arbeca.

Amb totes aquestes activitats es va recaptar la extraordinària quantitat de 2547,00 €, els quals s'enviaran directament al marcador de La Marató, aconseguint així posar el nostre granet de sorra arbequí per a la investigació de les malalties infeccioses.

Moltes gràcies.

CONCURS DE PESSEBRES 18 de desembre de 2017
Una any més , l'Ajuntament organitza el tradicional Concurs de Pessebres, on hi poden participar totes les llars del poble.

El termini d'inscripcions acaba el dia 22 de desembre a la Biblioteca Municipal l'Atlàntida.


BASES 2017:

1. Podran participar-hi totes les llars del poble.
2. Hi haurà una sola modalitat de “pessebre familiar”.
3. El format i els materials seran totalment lliures.
4. Els aspectes que tindrà en compte el Jurat per la puntuació i
valoració dels pessebres, seran: treball artesanal, creativitat i
enginy, il·luminació, efectes especials i ambientació històrica i
geogràfica.
5. Als tres millors pessebres es farà entrega d´un premi en metàl·lic:
1er premi 50€.
2n premi 30 €.
3er premi 20€.
6. Les inscripcions es faran a la Biblioteca fins el dia 22 de desembre.
7. El dia 2 de gener, a partir de les 18:00 de la tarda, passarà el jurat a valorar els pessebres.
8. El dia de 7 de gener a la Sala República durant l’actuació poètico - musical
amb Cia Cassigalls i l’espectacle “Lo preu de dormir
tranquil”, és farà el lliurament dels premis.
9. La decisió del jurat serà inapel·lable.
10. S’autoritzarà a l’Ajuntament d’Arbeca la utilització de les imatges dels pessebres.

ORGANITZA:  AJUNTAMENT D'ARBECA

Curs de Conductor de Plataformes 13 de desembre de 2017

L’Oficina Jove de Les Garrigues, organitza un curs per a conductors de Plataformes Elevadores.

Cal tenir més de 18 anys; l’Ajuntament subvencionarà el 50% del curs quan s’hagi realitzat.

El curs es farà en dues sessions,  la primera serà TEÒRICA el divendres 15 de desembre , a la Sala Màrius Torres  de 19:00 a 21:00 hores.

La sessió pràctica es farà el dissabte dia 16 de 09:00 a 14:00 hores

Podeu reservar la vostra plaça i demanar-ne la informació que us calgui trucant al telèfon: 973 14 34 47.SIGNAT EL CONVENI ENTRE LA PARRÒQUIA I L'AJUNTAMENT 7 de desembre de 2017
Avui s'ha formalitzat a l'ajuntament la signatura del conveni entre la parròquia Sant Jaume I i l'ajuntament de la vila d'Arbeca, per la cessió de la sala-teatre de l'abadia.
aquest conveni tindrà una vigència de 15 anys, la cessió es realitza de forma gratuïta, tot i això l'ajuntament realitzarà les inversions necessàries per a mentenir la sala  i per a suprimir les barreres arquitectòniques, canviar l'enllumenat, adaptar el local a requeriments inífugs, construir nous wc i adaptar la sala de reunions de la primera planta a un ús de vestidor.

Comencen els actes de LA MARATÓ 4 de desembre de 2017
L'Escola de Dansa d'Arbeca de la Vicky Rodríguez , va donar el tret de sortida dels actes per La Marató de TVE3.

Aquest diumenge va omplir la sala de l'Abadia per fer un concert petit de dansa, en el que hi van participar tots els alumnes.tots els diners recollits a l'entrada es destinen a ajudar a l'estudi per la erradicació de les malalties infeccioses; que malgrat  els avenços de la medecina continuen provocant molts morts

GRAN RECAPTE 1 de desembre de 2017
En atansar-se les festes del Nadal , cada any es fa una recollida d'aliments per ajudar a les persones amb menys mitjans;

Per tal que tot funcioni, i animar a la gent a fer les seves aportacions cal que molts voluntaris participin en la tasca de recollida a les grans superfícies. Arbeca disposa de mitjans personals i suficient voluntariat per poder participar en aquestes tasques. Aquest any han estat 22 arbequins i arbequines solidàries en participar i han estat les representants de la nostra vila en aquesta activitat, tot col·laborant, en els diferents punts de recollida.
Ara ens toca a la resta, també col·laborant aportant el nostre granet de sorra i entregant aliments.

Gràcies per la vostra tasca i per molts anys!!Ajuntament d'Arbeca - 973 160 008 - Plaça Generalitat, 3 - Codi Postal 25140
Contacte - Mapa web - Nota legal - Crèdits